ca es

Hem rentat la cara al nostre web

19/07/2012

T'has fixat que el nostre web ha canviat una mica? Això és perquè fa uns dies li hem fet un rentat de cara que el fan més maco, més útil i més fàcil de fer servir.

Com passen els anys per als webs! Són una mica com els gossos: un any de la seva vida equival a vuit dels nostres. Això és el que li havia passat al nostre web. El vam remodelar fa un parell d'anys, però últimament el trobàvem vellíssim, així que vam decidir fer alguns retocs per rejovenir-lo. 

Què hem millorat?

  • Conté més informació. La secció Serveis ha crescut moltíssim. Vam decidir incorporar-hi serveis que oferíem als nostres clients però que no apareixien a la versió anterior del web. Així, dels vuit serveis originals que hi havia, hem passat als dinou actuals. 
  • És més llegible. Hem augmentat el cos de la lletra dels textos i ara resulta més còmode llegir els continguts del web. A més, hem començat a utilitzar la font Delicious, que és la nostra font corporativa. 
  • Està adaptada a mòbil. Cada dia es més normal accedir a un web des del mòbil i nosaltres, que ens dediquem a això, havíem de tenir adaptat el web a aquests dispositius. Per això hem fet una versió especial que millora l'experiència d'ús de la pàgina. 
  • Es navega més ràpid. El web té fins a tres nivells de continguts. Per facilitar l'accés a les seccions que queden més amagades, hem incorporat un menú desplegable que hi dóna accés des de qualsevol pàgina.
  • Mostra més projectes. Fa més de deu anys que estem en actiu i això s'havia de reflectir en el web, així que vam decidir mostrar-hi més projectes. I no només ha millorat la quantitat, sinó també la qualitat: ara donem més importància a la part visual dels projectes, especialment en aquells més recents.
  • Resulta més fàcil demanar pressupost. Aquesta és una de les tasques clau del web. Molts usuaris vénen al nostre web per preguntar quant els podria costar fer un web, de manera que havíem de simplificar al màxim aquest procés. Ara el formulari de petició de pressupost només té tres camps i s'emplena en un moment, així que segurament augmentarà el nombre de participacions.

En què ens hem basat?

No ens agrada canviar per canviar. Creiem que els canvis han d'estar motivats per raons de pes, i nosaltres les vam trobar estudiant tres fons d'informació:

  • Les estadístiques de la pàgina. Són una font d'informació valuosíssima perquè mostren de forma objectiva com es comporta la gent quan navega per la pàgina. Les estadístiques ens van permetre descobrir, per exemple, que un 40% dels usuaris que entraven a la pàgina de petició de pressupost marxaven sense emplenar-lo. Estava clar que era massa llarg. 
  • El llenguatge de la gent. Sovint ens hem preguntat com busca la gent els serveis que oferim. Què escriuen en el Google? Saben, per exemple, què és una newsletter, un hosting o una aplicació de mòbil? La resposta la vam trobar a l'eina de paraules clau de Google, una font d'informació de la qual tothom pot treure conclusions molt interessants. A nosaltres ens va servir per modificar el llenguatge que utilitzàvem per explicar la nostra feina. 
  • Nosaltres mateixos. Naturalment, el nostre criteri professional també ha estat un factor que ha guiat el redisseny de la pàgina. Diversos perfils de l'empresa – gerent, dissenyadors, redactors, comercials –  vam dedicar un temps a analitzar el web vell i a proposar canvis que el milloressin.

Esperem que l’esforç hagi valgut la pena!