ca es

Com crear o buscar imatges per representar els nostres continguts

19/07/2013

Quan estem creant nous continguts, és habitual que ens trobem amb la necessitat de cercar una imatge que representi de manera gràfica l'explicació que estem desenvolupant només amb paraules. A vegades amb una imatge que estigui relacionada amb el contingut ens pot ser suficient, però, i si la imatge a més ens avancés immediatament una explicació del que estàs a punt de llegir? Comunicar visualment per despertar l'interès sobre el tema que tractem al nostre contingut és el que anomenem una acció de comunicació efectiva.

Decorem? No, millor expliquem

Idealment les imatges que seleccionem no haurien de ser escollides amb l'objectiu de fer més bonic el nostre text. Ja ho hem dit en entrades anteriorscada vegada més els usuaris d'Internet escanegem més i llegim menys. L'acció d'escanejar la podríem traduïr com realitzar una mirada diagonal del que estem a punt de llegir, però abans de fer-ho. Això ens deixa uns breus segons d'atenció per part de l'usuari abans que pugui perdre l'interès que són de vital importància sobretot segons les necessitats del nostre projecte.
Per tant fer una bona elecció tant de les imatges com de la manera de presentar el contingut pot augmentar considerablement les possibilitats de captar l'interès dels nostres usuaris.

Però llavors què podem fer per escollir la imatge adequada?

Hi ha diferents tipus d'imatge i cada una d'aquestes ens servirà per representar el contingut d'una manera concreta. No interpretaríem de la mateixa manera la fotografia d'una persona real que una il·lustració d'aquesta mateixa persona, per això és important establir l'estil que utilitzarem segons el nostre públic i el contingut que estem presentant.
Per exemple, si estem presentant una botiga o unes instal·lacions segurament una fotografia real serà el més convenient. Per altra banda si estem explicant un procés, una idea o un concepte segurament la millor elecció serà cercar una imatge que pugui explicar-ho de manera conceptual o gràfica.

Si aquest és el vostre cas, potser podeu trobar la imatge que esteu buscant als bancs d'imatges que hi ha per Internet. Aquest són alguns dels més coneguts:

En el cas que tractem amb un concepte massa concret que ens dificulti molt poder trobar un recurs per Internet, ens haurem de plantejar crear aquesta imatge nosaltres mateixos. Això si, segons la qualitat que necessitem segurament un dissenyador o un fotògraf professional ens seran de gran ajuda per aconseguir una imatge amb un bon nivell de qualitat.

Com puc saber si aquesta és la millor imatge pel meu contingut?

Un bon experiment per treure'ns de dubtes podria ser posar-nos a la situació d'un usuari que només pugui tenir accés a la imatge del contingut però no a la resta. En aquest cas ens haurem de preguntar: Què passa si aquesta imatge no és atractiva? I si aquesta imatge és massa genèrica i no capta prou atenció per accedir al text?

Si t'ha agradat aquesta entrada també et pot interessar "Com crear i redactar continguts per la nostra pàgina web".

Arxivat a: Articles